Tips

Waarom je een VPN zou moeten overwegen

Het aantal VPN gebruikers neemt elke dag toe, maar een paar jaar geleden waren er nauwelijks gebruikers van VPN’s. Zelfs vandaag de dag zijn er veel mensen die niet bekend zijn met deze term. De stijgende populariteit van VPN’s roept de vraag op wat een VPN is en of je er een moet gebruiken. In dit artikel geven we je 3 redenen waarom je er een zou moeten overwegen:

1. Bescherming.

Steeds meer mensen worden zich bewust van hun persoonlijke informatie en veiligheid. De huidige cyberwereld zit vol met hackers, oplichters en websites die jouw informatie kunnen stelen. Het VPN is een cruciaal onderdeel om je te beschermen tegen online bedreigingen. Je moet altijd voorzichtig zijn met het inloggen op verschillende sites en naar verschillende sites zoeken voordat je ze gebruikt. Maar met een VPN ben je een stuk veiliger, vooral als je vaak openbare netwerken gebruikt om te surfen.

2. Toegang tot geo-fenced content.

Het mooie van VPN is dat het je toegang geeft tot geo-fenced content. Als je bijvoorbeeld toegang hebt tot een online gaming platform vanuit de UK, kun je nog steeds genieten van het spelen van het spel met behulp van de VPN zonder enige beperkingen. Of als je in het Midden-Oosten bent en een in de VS geproduceerde film wilt bekijken, kun je dat gemakkelijk doen met de VPN. Deze functie wordt erg belangrijk als je wilt genieten van gratis content in landen als Australië, Canada en de VS.

3. Snelle verbinding.

Wanneer je gebruik maakt van een VPN krijg je een versleutelde verbinding. Er is geen sprake van throttling of smoren van een internet service provider. De bandbreedte wordt per apparaat toegewezen zodat de verbindingen sneller zijn. Daarnaast is er geen bewaking door de ISP’s en geen throttling van de verbindingen. De meeste ISP’s loggen zelfs nooit je IP adressen.

Bron: https://goodvpnservice.com/nl/