Geen categorie

Vier jouw 21e verjaardag in stijl

Binnenkort is het dan eindelijk zover: jouw 21e verjaardag. Ondanks dat er wettelijk gezien niet zoveel veranderd, behalve dat je recht hebt om het minimumloon voor volwassenen, zeggen we wel dat je vanaf deze leeftijd dan eindelijk volwassen bent. Of dat écht zo is doet er niet toe, 21 is een echte mijlpaal waar een feest in stijl bij hoort. Toen ik 21 werd, wilde ik ook zo’n groot feest geven. Mijn ouders waren eerst niet zo’n voorstander, maar ze moesten al snel toegeven dat het er toch wel een beetje bij hoort. Als jij binnenkort 21 wordt, heb ik hieronder wat tips opgeschreven die je goed kunt gebruiken! Eigenlijk kun je deze tips voor elke gelegenheid waar een feest bij hoort gebruiken, maar je 21e verjaardag is natuurlijk wel heel speciaal.

21 diner

Je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord; een 21 diner. Dit fenomeen is de afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit in Nederland en komt oorspronkelijk uit Amerika. In Amerika zijn er namelijk wettelijk gezien wél veel dingen die veranderen, bijvoorbeeld dat je vanaf die leeftijd alcohol mag drinken. In Nederland vervalt wettelijk alleen de onderhoudsplicht van je ouders. Het fijne van een 21-diner is dat je het gewoon thuis kunt geven. Er zijn wel een aantal regels verbonden aan het diner. Zo mag je als meisje alleen vriendinnen uitnodigen en als jongen alleen vrienden en je nodigt hen uit met een officiële uitnodiging inclusief thema. Je gasten nemen een cadeautje voor zowel jou als je ouders mee en ook speeches mogen niet ontbreken. Verder hoor je van je vrienden of vriendinnen een fotoboek te krijgen met al je favoriete herinneringen uit jouw leven. Dat mag natuurlijk met je vrienden of vriendinnen zijn, maar dat hoeft niet. Voor de decoratie van de tafel en de kamer mag je best groot uitpakken, maar natuurlijk wel in stijl. Tot slot bestaat het diner uit meerdere gangen die jij, je ouders en/of een cateraar maken.

Andere feestjes

Is zo’n 21-diner nu niets voor jou en ga je liever voor een feest, of wil je ná het diner nog een feest geven, dan kan dat natuurlijk ook. Hiervoor kun je het best een locatie huren en met de eigenaar bespreken wat alle mogelijkheden zijn. Je mag het voor je 21e verjaardag zo groot uitpakken als je zelf wilt, natuurlijk wel in overleg. Zo kun je bijvoorbeeld een rookmachine huren of kiezen voor een schuimparty. Jouw gasten kunnen bij de bar terecht voor hun drankjes en verder kun jij je vooral lekker plezier maken.

Theaterproducties

Ook voor een theater show kun je bij Luxonos terecht. Wij helpen je graag bij de perfecte uitlichting van jullie decor en toneelsterren. Bekijk meer op luxonos.nl