Financieel,  Geen categorie,  Zakelijk

Transportmiddelen leasen

De meest bekende vorm van leasen is het leasen van een auto. Of het nu gaat om private lease of zakelijk leasen. Dit is het eerste waar men aan denkt bij leasing. Transport is ook niet voor niets een van de grootste sectoren als het gaat om leasing. Van bestelbusjes tot vrachtwagens en personenauto’s. In dit artikel gaan we in op het leasen van een aantal transportmiddelen.

Vrachtwagen leasen

Een vrachtwagen leasen is meteen een groot apparaat om mee te beginnen. Omdat het apparaat zo groot is, zit er vaak ook een groter prijskaartje aan dan bij bijvoorbeeld een bestelbus of bakwagen. Het is niet voor niets dat het leasen van een vrachtwagen erg populair is. Er hoeft niet in één keer een groot bedrag betaald te worden, maar de kosten kunnen verdeeld worden over een aantal jaren. In het geval van een vrachtwagen leasen wordt er vaak gekozen voor financial lease. Hierbij bent u aan het einde van uw leasecontract volledig eigenaar van de vrachtwagen. Ook profiteert u gedurende de looptijd van fiscale voordelen omdat u economisch eigenaar bent.

Bakwagen leasen

Een bakwagen is een goed alternatief voor een vrachtwagen. Er is geen groot rijbewijs nodig, maar er is wel veel laadvermogen. Ook voor dit transportmiddel kunt u kiezen voor een lease. Een bakwagen leasen gaat gemakkelijk via een leasemaatschappij naar keuze. U spreekt een bedrag per maand en een looptijd af en start een overeenkomst met de leasemaatschappij. Wilt u eerder aflossen omdat u een financiële meevaller heeft gehad? Dat is geen probleem. Bij de meeste leasemaatschappijen kunt u uw leaseovereenkomst vroegtijdig stopzetten. Hier kunnen wel extra kosten aan verbonden zijn.

Heeft u besloten om transportmiddelen te gaan leasen? Dan hopen wij u goed geïnformeerd te hebben middels dit artikel. U kunt verder via allerlei bronnen op internet veel informatie vinden of u kunt contact opnemen met een leasemaatschappij.