ICT

Tips voor het design van je website

Wil je graag een website bouwen, maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste aan kunt pakken qua design? Of heb je al een website staan, maar ben je er niet zeker van of deze wel aantrekkelijk is voor bezoekers? Om ervoor te zorgen dat mensen op je website willen blijven, dient deze er verzorgd en gebruiksvriendelijk uit te zien. Lees snel verder en ontdek hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Een gebruiksvriendelijke interface

Bezoekers houden er niet van om teveel na te moeten denken bij het bezoeken van je website. Zorg er dus voor dat het menu voor zich spreekt en dat op de homepage in één oogopslag duidelijk wordt wat men op je website kan doen.

Tekst én afbeeldingen

Om je website aantrekkelijker te maken dien je niet alleen tekst toe te voegen, maar ook afbeeldingen. Om afbeeldingen te bewerken kun je gebruik maken van een programma als Photoshop. Ben je hier niet zo thuis in? Misschien is een cursus Photoshop dan wel iets voor jou! Klik hier voor meer informatie over zo’n cursus.

Uiteraard is het ook belangrijk dat je aandacht besteedt aan het opmaken van de teksten. Maak gebruik van koppen en eventueel van dikgedrukte of schuingedrukte woorden, indien van toepassing. Zorg tot slot voor voldoende witregels en voor de leesbaarheid is het goed om je alinea’s niet te lang te maken.

Overzichtelijkheid is key

Bij het bouwen van een website is het van belang dat je informatie overzichtelijk over de site verspreidt, zonder dat het daarbij te druk wordt. Maak bijvoorbeeld gebruik van blokken, zodat men duidelijk kan zien welke informatie allemaal bij elkaar hoort. Ook staat het logo vrijwel altijd linksboven op een website en vinden de meeste mensen het het fijnst als het menu zich ook helemaal bovenaan bevindt.