Telefoonabonnement
Geen categorie

Mijn moeder van prepaid naar telefoonabonnement

Zoals het wel vaker is met oudere mensen is mijn moeder enorm slecht in technologie. Het heeft jaren geduurd voordat ze eindelijk haar computer een beetje snapt. Ook snapte ze heel lang de functie van een mobiele telefoon niet. Ze zette hem altijd op vliegtuigstand zodat ze niet afgeleid zou worden. Dit is natuurlijk een goed plan, maar we hadden haar een goede telefoon gegeven zodat ze wat meer bereikbaar zou zijn. Het was namelijk altijd een verschrikking om haar te bereiken. Ik heb meerdere keren voor een dichte deur gestaan met de sleutel aan de binnenkant. Dit doet ze namelijk als ze boven aan het opruimen is. Maar als die sleutel er in zit, dan kan ik de deur niet openmaken vanaf buiten. Dan had bellen geen zin, ik moest dan wachten totdat ze naar beneden kwam. Inmiddels heeft ze de telefoon wat beter onder de knie, en laat ze hem meer aan staan. Het volgende probleem was dat ze nooit ergens internet had. Zo was ze toch nog een groot deel van de tijd niet bereikbaar als ze niet kon opnemen. Gelukkig hebben we haar eindelijk weten te overhalen om over te stappen op een telefoonabonnement. Zo is ze eindelijk af van prepaid bellen, en heeft ze nu altijd internet! Ze reageert nu een stuk sneller.

De voordelen van een telefoonabonnement

Eerst was een telefoonabonnement best wel prijzig vergeleken met prepaid. Een abonnement was alleen voordelig als je echt heel veel gebruik maakte van bellen en internet. Tegenwoordig is dit niet meer zo. Je kunt heel makkelijk een abonnement samenstellen, ook als je weinig belt en internet. De voordelen hiervan zijn is dat het vaak goedkoper is dan prepaid, en je kunt alsnog (tegen een kleine vergoeding) blijven bellen en internetten ook al is je bundel op. Bij prepaid kan dit niet, je kunt pas weer telefoneren als je weer je prepaid hebt opgewaardeerd. 

Hoe je het perfecte abonnement kiest voor jouw telefoongebruik

Niemand wil natuurlijk te veel betalen voor een telefoonabonnement. Daarom is het aan te raden om een check te doen door abonnementen te vergelijken. De eerste stap hierin is bepalen of je een los abonnement wil, of dat je er een telefoon bij wilt. Vervolgens moet je dan gaan bepalen hoeveel belminuten en hoeveel MB’s (oftewel internet) je minimaal nodig hebt, en hoeveel je misschien wel zou willen. Deze gegevens kun je dan allemaal invoeren in een vergelijkwebsite. Ook kun je op zo’n website aangeven of je het toestel wil laten BKR-registreren, en of je je nummer wilt houden of dat je een nieuw nummer wil. Dan rolt er vervolgens een lijstje met telefoons en abonnementen uit die het best passen bij jouw voorkeuren. Door simpel op ‘prijs van laag naar hoog’ te klikken zie je de goedkoopste deals als eerste! Zo kies je altijd het perfecte abonnement voor jouw telefoongebruik!