Energie,  Tips

Terug naar kantoor: teambuilding met een bedrijfsfeest

Door al het thuiswerken van de afgelopen tijd hebben collega’s elkaar misschien niet zo veel gezien. Videobellen heeft wel deels voor een oplossing gezorgd maar het kan nog niet tippen aan het gesprek aan de lunchtafel of de afterwork borrel. Daarnaast zijn er in ieder bedrijfs ook werknemers die niet de boventoon nemen in een ZOOOM of hangouts vergadering. Juist voor deze iets meer ingetogen werknemers is het belangrijk om in de Corona tijd toch nog gehoord te worden. Nu de overheid de regels aan het versoepelen is kunnen we weer vooruit kijken naar contact met je collega’s. Maak een goed begin en praat elkaar bij tijdens een bedrijfsfeest.

Hoe organiseer ik een bedrijfsfeest?

Een bedrijfsfeest organiseren gaat niet vanzelf. Er komen veel dingen bij kijken waar je rekening mee moet houden. Vraag of er werknemers zijn die het leuk lijken om het feest te organiseren. Vaak is er wel een feestcommissie bij elkaar te krijgen. Het organiseren van een bedrijfsfeest geeft ook voldoening aan de collega’s van de organisatie omdat ze op die manier iets bijdragen aan het bedrijf. Als je bij een bedrijf werkt met een office manager of human resources afdeling kan je daar vragen wat er mogelijk is en of er een budget is voor het bedrijfsfeest. Als de feestcommissie is aangewezen is het tijd om de locatie te bepalen. Het feest kan gewoon op kantoor of ergens anders. Gezien het feit dat iedereen zo veel thuis heeft gewerkt de laatste tijd is het misschien wel leuk om het feest op kantoor te houden. Een welcome back feest. Zorg dat er gezellige muziek aanstaat en dat er zowel alcoholische als 0.0% drankjes aanwezig zijn. Zo kan iedereen genieten van een leuk feest. Op Spotify zijn veel afspeellijsten te vinden voor een goede feest setting. Als je veel muzikale collega’s hebt kan je ook samen een afspeellijst aanvullen.   

Voordelen van een bedrijfsfeest

Het is een investering om een bedrijfsfeest te organiseren, maar je krijgt er heel veel voor terug. De lachende gezichten van de medewerkers geven veel voldoening. Daarnaast is een bedrijfsfeest een perfect voorbeeld van teambuilding. Als de teamspirit goed is in een team dan is het ook prettiger werken. Dit resulteert vaak in betere resultaten van het gehele team omdat medewerkers beter op elkaar zijn afgestemd en makkelijker met elkaar communiceren. Verder is het leuke aan een bedrijfsfeest dat er nog lang over wordt nagepraat. Het positieve effect van het feest blijft dus nog even doorwerken.