SOC
Geen categorie

De SOC dienstverlening van Northwave

De meeste bedrijven zijn tegenwoordig volledig afhankelijk van hun IT. Denk aan alle computers, internetverbindingen, printers en internetprogramma’s die het werk mogelijk maken. Als alles uitvalt door bijvoorbeeld een stroomstoring dan moet het werk zo’n beetje meteen gestaakt worden. Natuurlijk is een stroomstoring moeilijk te voorkomen, maar er is ook eigenlijk een grotere bedreiging voor jouw IT en dat zijn gerichte of ongerichte aanvallen en die kunnen voorkomen worden door de SOC dienstverlening van Northwave. In dit artikel leer jij waarom jij bescherming nodig hebt en wat de voordelen zijn van deze specifieke bescherming.

SOC

Wat is SOC?

SOC staat voor security operations center en vanuit dit centrum bewaakt Northwave jouw IT 24 uur per dag zeven dagen in de week en alle dagen van het jaar. Het is belangrijk dat jouw IT altijd beschermd wordt omdat de aanvallen altijd kunnen voorkomen en het gaat erom dat deze zo snel mogelijk worden ontdekt om schade te voorkomen. De aanvallen kunnen namelijk niet voorkomen worden, maar als ze ontdekt zijn kan jouw IT er wel tegen worden beschermd. Daarom is het zo belangrijk om altijd alert te zijn. Een snel ontdekte aanval zal weinig schade brengen aan jouw bedrijf.

Waarom is dit nodig? Ik ben toch geen doelwit?

Misschien denk jij dat jouw bedrijf niet aangevallen zal worden door hackers, maar dit is geen goede gedachten. Misschien heeft jouw bedrijf inderdaad geen waardevolle informatie voor de hackers of is het platleggen van jouw werkzaamheden geen resultaat voor hen. Daarom zal jij inderdaad ook niet zo snel het slachtoffer zijn van een gerichte aanval, maar je kunt wel aangevallen worden op ongerichte wijze en deze kan even veel schade aanbrengen. Daarom moet je altijd je IT beschermen en niet denken dat een aanval jou nooit zal overkomen.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn drie hele belangrijke en goede voordelen aan het gebruiken van de SOC dienstverlening van Northwave. Allereerst krijg jij binnen hele korte tijd een melding van ons als jouw IT wordt aangevallen. Aan de hand van deze melding kan jouw beheerde snel handelen en de aanval afslaan. Ook wordt jouw beheerder geadviseerd hoe hij de aanval moet afslaan en jouw IT moet beschermen. Daarnaast krijg jij eens in de zoveel tijd een rapportage over de status van jouw IT. Aan de hand van deze rapportage kan jouw IT ook weer beter beschermd worden zodat je überhaupt beter beschermd bent tegen mogelijke aanvallen.