Rollator kopen
Geen categorie

Een rollator kopen levert veel vrijheid op

Soms denk je met weemoed terug aan vroeger. De dagen dat je de tango danste tot diep in de nacht. De weken die je op wandelvakantie ging. De dagjes naar verschillende pretparken waarbij je alles gewoon kon doen… Maar naarmate je ouder wordt kunnen beperkingen ontstaan. Een van de eerste dingen waar mensen tegenaan lopen is het lopen an sich. Dat gaat op een gegeven moment gewoon niet meer zo gemakkelijk als vroeger. En dan kun je twee dingen doen: bij de pakken neer gaan zitten of een rollator kopen en kiezen voor de bewegingsvrijheid.

Een rollator kopen is moeilijk

Een rollator kopen is misschien even een flinke stap. Je moet dan onder ogen zien dat je het zonder echt niet meer redt. Maar heb je dat ding eenmaal in huis, dan wenste je dat je deze stap veel eerder had gezet. Je komt weer buiten en hebt weer een sociaal leven. Je kunt zelf je boodschappen weer doen en naar de verschillende clubjes gaan waar je graag komt. En dat maakt het allemaal de moeite waard. Een rollator geeft zoveel bewegingsvrijheid, buiten, maar ook in huis. Nu kun je zelf weer koffie gaan halen in de keuken en kunnen je gasten blijven zitten.

Rollator kopen

Een rollator zorgt ervoor dat je conditie beter wordt

Want als je eenmaal hebt besloten dat je een rollator gaat kopen, zit je waarschijnlijk al een tijdje achter de geraniums te verpieteren. Je conditie is echt niet meer wat deze ooit geweest is. Door aan de wandel te gaan met de rollator bouw je heel langzaam een beetje conditie op. Je bent weer in beweging, in de buitenlucht. Alleen dat is al een heerlijkheid. Niet meer opgesloten zitten. Er weer lekker op uit kunnen gaan. Deze beweging is goed voor je gewrichten, voor je bloedvaten, voor je hart en voor je spieren. Daarbij knap je er psychisch ook enorm van op. Sociale contacten doen wonderen voor je geluksgevoel.

Een rollator is er niet alleen voor oude mensen

Ook jongere mensen met een beperking kunnen zo’n ding hartstikke goed gebruiken. De drempel is dan misschien nog een beetje hoger, maar de drang om naar buiten te gaan, je onder de mensen te begeven en zelf de kinderen naar school te kunnen brengen weegt zwaarder. Een rollator geeft je, ook op jongere leeftijd, de vrijheid om te gaan en te staan waar jij wilt.