psd to html
Zakelijk

Psd naar html overzetten: zo werkt het

In sommige gevallen is het voor een project of website nodig om psd naar html code over te zetten. Beide zijn soorten bestanden en zijn in elkaar te converteren. Dit is echter een flinke klus, dus je kunt het eventueel ook uitbesteden. Om zeker te weten of en hoe dit nodig is, moet je wel eerst begrijpen wat psd is én wat html is. 

PSD

Wat is psd?

Een bestand is te herkennen aan de term, letters of afkorting die te zien zijn achter de punt in de volledige bestandsnaam. Een psd-document herken je dus aan de .psd op het einde van de bestandsnaam. Psd bestanden zijn meestal gemaakt in Adobe Photoshop. Dat is een professioneel programma voor fotobewerking. Veel mensen gebruiken het als ze in de media werken of in de fotografie en webdesign. Het wordt echter ook hobbymatig gebruikt. Een Photoshop bestand heeft meerdere lagen, tekeningen en tekst.

Wat is html?

De afkorting html staat voor hypertext markup language. Het is een programmeertaal, zoals we dat noemen. Html is ook een opmaaktaal voor de specificatie van documenten, voornamelijk bedoeld voor het internet. Het is eigenlijk de standaard opmaaktaal voor websites. Documenten in html kunnen worden geopend en gelezen door een webbrowser en worden vervolgens als webpagina weergegeven. Bestanden in dit formaat herken je aan de .html op het einde van de bestandsnaam.

HTML

Waarom psd naar html overzetten?

Soms is het nodig een bestand om te zetten in een andere bestandsvorm. Je wil bijvoorbeeld jouw ontworpen bestand in Photoshop omzetten naar een responsive design op een website, zoals een kaartje of een bewegende animatie. Dat overzetten kan veel tijd kosten. Daarom zijn er bedrijven die zich hierin specialiseren.