Online marketing,  Zakelijk

Moet ik fulfilment uitbesteden voor mijn webshop?

Veel ondernemers vinden het moeilijk om te beslissen of ze hun fulfilment moeten uitbesteden of niet. Er zijn tegenwoordig veel fulfilment bedrijven zoals, mcs fulfilment waaraan je de fulfilment kan uitbesteden. Dit kan een lastige keuze zijn. Het inschakelen van een fulfilment bedrijf is namelijk wel een investering. Is e-fulfilment de investering waard? Wanneer is het effectief om gebruik te maken van e-fulfilment en wanneer is het niet nodig? Wat houdt fulfilment eigenlijk precies in? Deze vragen beantwoorden we in deze blog.

E-fulfilment: wat houdt het in?

E-fulfilment is een term die je steeds vaker hoort in de online marketing. Veel mensen weten echter helemaal niet wat het nou daadwerkelijk inhoudt. Dit is natuurlijk wel handig om te weten als je de keuze wilt maken om fulfilment uit te besteden. Wij leggen het je kort uit.

Fulfilment of e-fulfilment is simpel gezegd de oplossing voor alle logistieke processen achter je webshop. Een fulfilment bureau regelt alle logistiek voor je webshop. Wat houdt dit allemaal in? We hebben het dan onder andere over, : het verzenden en retourneren van pakketten, voorraadbeheer, orderpicking en het verwerken van bestellingen. Wanneer je een bureau inschakelt wordt dit allemaal voor je geregeld.

Wat zijn de voordelen van uitbesteding?

Het uitbesteden van e-fulfilment heeft verschillende voordelen. Allereerst bespaar je natuurlijk heel veel tijd. Er gaat namelijk veel tijd zitten in het afhandelen van je bestellingen en het verzenden en retourneren. Dit hoef je nu allemaal niet meer te doen. Je kan je kostbare tijd besteden aan belangrijkere dingen, zoals de inkoop van je producten of het verbeteren ervan.

Daarnaast wordt de klantervaring verbeterd. Het hele proces van bestellen tot verzenden wordt helemaal geoptimaliseerd voor de klant. Producten kunnen de hele dag en nacht besteld worden en komen ook sneller aan. Deze flexibiliteit wordt steeds belangrijker voor klanten.