Geen categorie

Inbrekers in je eigen woning

Wat een nachtmerrie voor de meeste is, werd voor mijn gezin helaas werkelijkheid. Na een verjaardag in de avond gingen wij terug huiswaard. We waren allemaal moe en de kinderen lagen heerlijk achterin te slapen. Bij thuiskomst bleek al direct dat een inbreker zichzelf tot de woning had verschaft. Mijn vrouw was zo slim om direct de politie in te schakelen zonder de woning zelf te betreden, gezien de voordeur nog wagenwijd open stond en de kans dus aanwezig was dat de inbreker nog aanwezig kon zijn. Afwachtend in de auto, besloot ik nogmaals een blokje om te rijden in verband met de kinderen. De politie betrad te woning en er bleek niemand meer aanwezig te zijn. De gevolgen van de inbraak waren helaas wel erg groot.

Heel erg veel waardevolle spullen weg

Je hebt 2 categorieën als het gaat om waardevolle spullen, aldus de verzekeraar. De eerste categorie is bestemd voor daadwerkelijk waardevolle spullen, wat veel geld heeft gekocht of veel geld waard is. Denk hierbij aan auto’s, dure horloges, televisies, een laptop enzovoort. Dit zijn de meest gestolen spullen, dit wordt dan ook alleen verzekerd wanneer je de aankoopbonnen kunt overhandigen aan de verzekering. Gelukkig is mijn vrouw zo handig met boekhouden dat wij alle bonnen konden tonen aan de verzekering dus wat dat betreft hebben wij erg veel geluk gehad en geen verlies geleden op de diefstal. Mijn Acer laptop is gestolen waar veel werkdocumenten op verzameld waren, mijn baas moest ik hiervoor gelijk inlichten. Gelukkig was er geen sprake van fraude of inbraak in het werksysteem, dat scheelde al een hele hoop. Mijn Acer laptop kon direct vervangen worden dus ik kon de volgende dag weer gelijk aan de gang.
De tweede categorie heeft wel hele grote sporen achtergelaten. Deze categorie is bedoeld voor waardevolle spullen bij herinneringen. Dit gaat dus om spullen wat aan straatwaarde niks waard is maar wel een hoge emotionele waarde heeft voor de verzekerde. Helaas zijn er bij ons sieraden gestolen wat is geërfd van opa’s en oma’s. De verzekeraar geeft daarom aan dit niet te kunnen vergoeden.

Persoonlijke spullen terugkopen

Een aantal dagen later kregen wij geld uitgekeerd van de verzekering. De laptop van mijn zoon was ook gestolen dus voor hem kocht ik een nieuwe Acer laptop, hij moet toch kunnen studeren. Voor de woonkamer kochten we een nieuwe televisie en van het overige geld zijn wij op zoek naar een goede investering. Het is allemaal niet niks om een inbraak mee te moeten maken.