bedrijf runnen vanuit huis
Zakelijk

Houd je bedrijf succesvol draaiende vanuit huis

De wereldwijde verspreiding van het nieuwe coronavirus heeft ervoor gezorgd dat een hoop mensen vanuit huis werken. Als ondernemer moet je je aanpassen en zorgen dat jij en je werknemers verbonden blijven met het werk. Misschien heb je al ICT beheer uit Apeldoorn ingeschakeld om online samenwerken mogelijk te maken. Met thuiswerken komen een hoop uitdagingen om de hoek kijken. Het vraagt om verandering van routines en gewoonten om van thuiswerken een succes te maken. Scrol verder voor onze tips om je bedrijf vanuit huis succesvol draaiende te houden.

Zorg dat alles goed werkt

Om je bedrijf vanuit huis succesvol te kunnen runnen, moet je zorgen dat alles goed werkt. Veilig werken is vanuit huis net zo belangrijk als vanuit kantoor. Door je ICT beheer bij een bedrijf als It’s Possible neer te leggen, hoef jij je nooit zorgen te maken over ICT problemen thuis – of op kantoor als het weer zover is. Jij en je werknemers moeten daarnaast misschien niet alleen maar vanuit huis bij documenten en bedrijfsmail kunnen. Je bent ook wel eens bij een klant aan het werk. Om overal te werken aan je succes, moet je dus zorgen dat alles goed werkt.

Maak optimaal gebruik van videobellen

Laten we eerlijk zijn: een meeting online zal niet hetzelfde zijn als een meeting face-to-face. Maar je kan er wel alles aan doen om er het beste van te maken. Een van de grootste problemen met online meetings is dat je minder betrokken bent. Je bent sneller geneigd om even tussendoor iets anders te doen. Houd je werknemers alert tijdens online meetings door ze vaker te betrekken bij het gesprek. Vraag vooraf om verwachtingen van de meeting uit te spreken en vraag om opmerkingen tussendoor. Zo houd je iedereen aanwezig.

Vergeet voor een online meeting niet de dingen te doen die je ook voor een offline meeting zou doen. Denk aan een agenda sturen naar iedereen, iemand aantekeningen laten maken, en vooraf vragen verzamelen. Online meetings verdienen net zo veel aandacht als face-to-face meetings.

Doe thuis alsof je naar werk gaat

Door tijdens het thuiswerken te doen alsof je naar kantoor gaat, kan je je dag een stuk productiever maken. Door dezelfde routine aan te houden, zet je je hersenen in werkmodus. Het is een simpele truc waar je makkelijk gebruik van kan maken. Zet je wekker, kleed je aan en maak je klaar zoals je dat voor werk zou doen. Neem een kop koffie zoals je normaal zou doen en ga aan het werk achter je bureau (of eettafel). Houd onze tips in gedachten en maak van je thuiswerkdagen een succesverhaal voor je bedrijf!