Zakelijk

Het belang van security awareness

In een wereld waar steeds meer info online gezet wordt, wordt het ook steeds belangrijker dat deze info beschermd is tegen cyber-attacks. Zeker voor bedrijven is het van groot belang dat hun privé gegevens beveiligd zijn. Om hun informatie goed te kunnen beveiligen is niet alleen goede beveiliging nodig. Het grootste deel van informatiebeveiligingsincidenten worden veroorzaakt door menselijke fouten. Om je organisatie goed beveiligd te krijgen moet dus security awareness creëert worden.

Wat is Security Awareness?

Security awareness is de bewustwording van de rol die een medewerker speelt in de informatiebeveiliging. Hoe meer een medewerker zijn rol bewust is, hoe groter is de security awareness. Door trainingen worden medewerkers bewust van hun belangrijke rol als eerste defensie. Natuurlijk is security awareness niet het enige dat nodig is om je informatie veilig te houden, maar het is wel het meest belangrijkste.

Het begint bij de mens

De informatiebeveiliging binnen een bedrijf begint bij de mens. De eerste stap in security awareness is de bewustwording van medewerkers over de rol die ze spelen. De volgende stap is het leren van processen. Bijvoorbeeld het leren van nepmails te ontmaskeren. Nepmails kunnen medewerkers die zich niet bewust zijn van de bedreiging gemakkelijk bedriegen. Voor security awareness training kun je terecht bij www.degezondedigitaleorganisatie.nl. Ze geven trainingen zodat je medewerkers bewust worden van de risico’s. Naast trainingen heeft de gezonde digitale organisatie nog veel andere diensten die jouw bedrijfinformatie veilig kunnen maken.