Geen categorie

Handige programma’s om bedrijfsprocessen te optimaliseren

Bent u benieuwd hoe een ingewikkeld proces zoals de product lifecycle eenvoudig beheerd kan worden? Of bent u opzoek naar een software die kan helpen om bedrijfsprocessen te optimaliseren en bottlenecks vroegtijdig in het proces kan herkennen? Daarvoor biedt Cards PLM Solutions oplossingen. Zij zijn expert op het gebied van het digitaliseren van informatiestromen en processen. Zij werken samen met Siemens PLM, de grondlegger van teamcenter. In deze blog vertel ik u over twee van hun producten: teamcenter en plant simulation. 

Teamcenter 

Product Lifecycle Management beschrijft de levenscyclus van een product vanaf het ontwerp tot aan de totstandkoming van het product. Het doel van Product Lifecycle Management is om de verspilling tijdens dit proces tegen te gaan en de efficiëntie te verbeteren. In totaal bestaat het uit drie fases: Beginning of Life (BOL), Middle of Life (MOL) en End of Life (EOL). De BOL fase draait om de ontwikkeling en het ontwerp. In de MOL fase gaat het om leveranciersmanagement, product data management en  garantie management. In de laatste fase gaat het product ten onder of wordt het hergebruikt. Dit is natuurlijk wel erg simpel gezegd, maar tijdens het proces komt er super veel bij kijken. Het proces is lastig om te managen en om alle betrokken partijen het proces te kunnen laten inzien. Daarom is teamcenter ontwikkeld. Teamcenter zorgt ervoor dat het proces vereenvoudigd wordt waardoor bedrijven in een kortere tijd moeilijke producten kunnen leveren. Ook zal iedere betrokkene toegang hebben tot teamcenter en krijgt iedere rol de bevoegdheden die zij nodig hebben om hun taak goed uit te kunnen voeren. Door middel van teamcenter bespaar je tijd, wordt de kwaliteit verbeterd, omzet verhoogd en de kosten verlaagd. 

Plant simulation

De software plant simulation is ontworpen om bedrijfsprocessen te optimaliseren en bottlenecks in het proces vroegtijdig te herkennen. Plant simulation is inzetbaar in bijvoorbeeld de gezondheidszorg tot aan logistieke en industriële branches. Complexe bedrijfsprocessen worden inzichtelijk gemaakt en het zal helpen bij het verbeteren van de materiaalstroom, inzet van mens, middel en ruimte. Tevens is het mogelijk om het energieverbruik en de operationele kosten te verlagen. Knelpunten in het bedrijfsproces zullen verholpen worden en de productiviteit kan worden verhoogd. Plant simulation bootst het productieproces als het ware na in een virtuele wereld. Het productiesysteem zal rekening houden met seriegrootte, omsteltijden, maar ook storingen of werktijden van de arbeiders. Hierdoor kan er vroegtijdig ingezien worden of het proces goed zal verlopen. De opstart van nieuwe processen zal versneld worden en huidige processen kunnen worden geanalyseerd en geoptimaliseerd. 

Is dit iets voor u? Dan raad ik u aan om dieper in dit onderwerp te duiken.