Geen categorie

Gadgets voor een creatieveling

In deze technologische wereld worden creatieve bezigheden steeds weer meer gewaardeerd. Maar tegenwoordig is het creatieve aspect heel goed te combineren met de technologie. Hoe je dat doet, vertel ik in deze blog. Want je wilt immers wel met de tijd meegaan, ook als je kunst maakt. Daarnaast kan een nieuwe vorm van creatief bezig zijn, weer nieuwe mogelijkheden brengen en je kennis verbreden.

Teken erop los

Zo zijn er voor de tekenaars onder ons talloze instrumenten die gebruikt kunnen worden om tekenkunsten te verbeteren en te ontwikkelen. Deze gadgets zijn er voor zowel de beginnelingen onder ons als de experts op het gebied van illustratie. Zo wordt een lichtbak door heel veel mensen gebruikt als het gaat om leren tekenen en overtrekken van ontwerpen. Print met een goede cartridge, zoals de HP 364 XL, hoogwaardige voorbeelden uit die je vervolgens kan overtekenen en aanpassen met behulp van de lichtbak. Zo’n lichtbak schijnt als het ware door het papier heen waardoor het ontwerp op het vel erboven zichtbaar wordt. Goed voor het leren van tekenen als voor het aanpassen van ontwerpen of overtrekken ervan.

Ontwerp online

Maar je kan ook je tekenkunsten verplaatsen naar de computer met behulp van een zogenaamde ‘pad’. Met de bijgeleverde pen teken je dan op de pad en wat je tekent, verschijnt op je beeldscherm. Download een programma dat je kan gebruiken ter ondersteuning en voor je het weet maak je hele illustraties die je vervolgens meteen op het internet kan delen. Of gebruik een onlineprogramma om huizen te ontwerpen, werelden te bouwen en ga zo maar door. De computer en het internet kunnen namelijk prima worden ingezet als creatieve ondersteuningsmiddelen. Of maak een combinatie van deze gadgets en het internet en ga voor een hele nieuwe soort ontwikkeling of gebruiksmethode.

Zoek het web af

Maar het is ook goed te begrijpen als je liever met je handen werkt en niet al te veel met een scherm bezig wilt zijn. Voor de één werkt dat gewoon beter dan voor de ander. Maar je kan het internet nog steeds gebruiken als inspiratiebron. Zoek naar projecten die mensen voor jou al geprobeerd hebben en geef hier je eigen draai aan. Of zoek zelf naar leuke gadgets die jou kunnen helpen bij je creatieve ondernemingen. Daarna kan je je laptop wegleggen en lekker aan de slag gaan. Loop je toch even vast, dan is de technologie er altijd om je een handje te helpen als gadget of in de vorm van het internet.