Zakelijk

Een applicatie in C# of React native?

C# (uitspraak = C Sharp op zijn Engels) is een taal waarmee je op een vrij simpele manier allerlei applicaties kan maken. Als je bijvoorbeeld een steen, papier, schaar spel wil maken of bijvoorbeeld je eigen Yahtzee! Het is allemaal mogelijk met C#

Waarin kun je het beste programmeren?
Als je met de taal C# applicaties wil maken is Visual Studio een goed programma om in te werken. Dit omdat je makkelijk kan kiezen wat voor applicatie je wil maken. Ook is het zo dat je makkelijk attributen kan slepen om zo een interface te maken waar je helemaal tevreden over bent. Acties toewijzen is makkelijk en eigenlijk kun je met goed zoeken veel informatie over het programmeren vinden. Mocht er niet een concreet antwoord zijn op jou vraag dan kun je deze altijd achterlaten op een forum zodat iemand antwoord kan geven. En mocht je niet zo’n lezer zijn is het mogelijk om één van de vele gratis online videocursussen te volgen en zo de taal stapje voor stapje te leren.

Waarom zou je in C# gaan programmeren?
C# is onderdeel van de C talenreeks en is veel gebruikt in het ontwikkelen van applicaties. Ook is het juist heel leuk om een keer een eigen webapplicatie te ontwikkelen. Je leert veel van het proces door het te proberen. Door veel verschillende applicaties te maken leer je goed een structuur aan en hoe de taal werkt. Het is verder juist ook heel leuk om samen met andere een applicatie te maken of juist samen een probleem proberen op te lossen. Als je er eenmaal uitkomt krijg je vaak ook weer energie om verder te werken en zo blijf je ook maar bezig.

Waarom zou je met React Native programmeren?

Het voordeel van React Native is dat het makkelijk schaalbaar is, omdat je verschillende componenten kan hergebruiken. Dat terwijl je de losse componenten maar 1x hoeft te programmeren. Heel efficiënt en overzichtelijk dus.

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn ga dan maar een zoeken op internet wat de mensen voor jou al hebben gemaakt met deze taal. Mocht je juist geïnteresseerd zijn ga dan vooral aan de slag. Ga ontdekken en onthoudt dat het moeilijk kan worden maar dat het het allemaal waard is als jouw applicatie ineens werkt.