Geen categorie

Dit zijn de gevolgen van gebrekkig WordPress onderhoud

Ondanks het feit dat elke expert het niet voldoende kan benadrukken is het zo dat er in de praktijk toch nog vaak smalend wordt gedaan over het onderhoud van WordPress. Heel wat beheerders van websites verliezen het onderhoud van hun WordPress website dan ook regelmatig uit het oog met alle potentiële risico’s van dien. Ondanks het feit dat het misschien wel een beetje vervelend is wanneer je over een groot aantal WordPress websites beschikt om deze regelmatig allemaal na te lopen is het wel van cruciaal belang voor de continuïteit van je netwerk. Door het niet opvolgen van het onderhoud is het namelijk zomaar mogelijk dat je websites worden gehackt of dat ze niet meer mee zijn met de laatste nieuwe technologieën. Ben jij ook iemand die zich vaak schuldig maakt aan het uitvoeren van een gebrekkig WordPress onderhoud? Ontdek dan nu welke risico’s je hierdoor precies loopt.

1.) Je loopt het risico om gehackt te worden

Zonder enige twijfel het belangrijkste risico dat een gebrekkig Wordpress onderhoud met zich meebrengt heeft betrekking tot de kans om gehackt te worden. Voor open-source content management systemen zoals bijvoorbeeld Wordpress geldt dat iedereen in principe toegang heeft tot de broncode. Dit zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van de werking van het systeem en de mogelijke manieren om er misbruik van te kunnen maken. Dit laatste hoeft geen probleem te zijn omdat WordPress er alles aan doet om hacks te voorkomen. Ze doet dit onder meer door het regelmatig uitbrengen van speciale beveiligingsupdates. Deze vormen dan ook een cruciaal onderdeel van jouw Wordpress onderhoud. Wil je het risico om gehackt te worden altijd zo beperkt mogelijk kunnen houden? In dat geval moet je altijd zo snel mogelijk de laatste nieuwe beveiligingsupdates doorvoeren.

2.) Bepaalde onderdelen van je website werken wellicht niet meer goed

Op het ogenblik dat er bijvoorbeeld een update wordt doorgevoerd voor één van de plugins waar je gebruik van maakt is het mogelijk dat deze een conflict zal veroorzaken met je WordPress versie. Het gebeurt niet zelden dat men bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van WordPress onderhoud wel snel een plugin wil updaten, maar vergeet om de laatste nieuwe versie van WordPress zelf te downloaden. Dat is natuurlijk erg vervelend, want op deze manier kan het één in conflict raken met het ander. Het resultaat? Dat bepaalde onderdelen van je website van het ene moment op het ander niet meer goed kunnen werken. Erg vervelend.

3.) Je holt achter de feiten aan

De wereld van het internet staat geen seconde stil. Dit is ook terug te zien in het aantal updates welke WordPress op regelmatige basis lanceert. Deze updates hebben uiteraard lang niet uitsluitend als doel om beveiligingslekken op te lossen. Daarnaast is het namelijk zo dat ze vaak ook nieuwe mogelijkheden introduceren. Vaak zijn deze mogelijkheden van cruciaal belang om de concurrentie bij te kunnen blijven of zelfs voor te kunnen blijven. Wil jij dus met andere woorden zeker niet achter de feiten aan moeten hollen? Ook in dat geval is het tijdig opvolgen van je WordPress onderhoud een absolute aanrader.