USB kabel
Geen categorie

Dierbare momenten op je mobiel? Maak een back-up!

Zaterdagavond is het feestavond. Dan ga ik stappen in Rotterdam met een vaste club vrienden. Om een uur of tien verzamelen we, meestal bij degene die het dichtst bij de stad woont. We zijn met een mannetje of tien. We drinken wat met elkaar, we spelen een spelletje Fortnite of FIFA terwijl de meiden bezig zijn om zichzelf en elkaar op te maken. Rond een uur of elf lopen we richting de stad. Als het even kan gaan we naar een dancefeest of we gaan naar het Stadhuisplein waar de Après-Skihut favoriet is. Bij grote evenementen zoals EK of WK is het op dit plein altijd feest. We komen ook graag bij de Oude Haven: bij de Vrienden of Plan C.

Waar o waar?

Afgelopen weekend was ik mijn iPhone kwijt. Ik had hem nog bij De Vrienden. Toen belde mijn zusje nog waar we waren. Zij zou met haar vriendinnen daar ook naar toe komen. Toen we naar huis wilden gaan, had ik mijn mobiel niet meer. Geen idee wat er was gebeurd. Mogelijk was ie gestolen of uit mijn zak gegleden. Had ik ‘m in het toilet laten liggen? Het is de nieuwste iPhone en ik had ‘m pas een paar maanden. Dit was ongelooflijk balen. Vooral omdat er foto’s op stonden die ik niet graag kwijt zou zijn. Het zijn mijn vakantiefoto’s van Bali en foto’s van mijn oma die vorige maand is overleden.

Groen balletje

We keken op “zoek mijn iPhone” op de mobiel van mijn zus. Gelukkig was mijn mobiel kennelijk nog online en kon ik het lokaliseren: een groen balletje verscheen ergens, waarschijnlijk bij Plan-C. Ik liet een geluid afspelen maar dat had geen effect. Ik tikte op de route voor een routebeschrijving vanaf mijn huidige plek naar de locatie van het apparaat. Dit leidde ons inderdaad naar Plan C. Tot mijn opluchting lag mijn iPhone achter de bar waar het door iemand was afgegeven. Wat was ik blij!

Veilig stellen

Ik bestelde meteen een USB kabel de onlinekabelshop. Daar bestel ik alles op het gebied van computer- of audiokabels. De volgende dag had ik mijn bestelling in huis en zette ik alle foto’s over op mijn PC. Ik heb er overigens nog een leuke date aan overgehouden: het meisje dat mijn iPhone had gevonden had zichzelf, samen met haar vriendinnen, gefilmd. Als ik haar persoonlijk wilde bedanken dan zou ze de zaterdag erna weer bij Plan C zijn.