Geen categorie

De voordelen van locatie onafhankelijk werken

Werken op het strand?

In deze meer persoonlijk blog ga ik in op mijn ervaringen met locatie onafhankelijk werken. Al op jonge leeftijd had ik het idee in mijn hoofd dat ik liever niet op een saaie ellendige kantoorbaan van negen tot vijf wilde werken. Ik had dromen van op een strand zitten met een laptop en vanaf daar mijn geld verdienen. Natuurlijk is de realiteit iets anders maar het is me wel gelukt om mijn werk te doen zonder dat ik naar een kantoor hoef. Ik bepaal zelf de locatie vanaf waar ik werk. Er zijn vele voordelen hieraan verbonden. Maar er zijn ook nadelen.In dit artikel ga ik hier dieper op in.

Wat voor werk

Er zijn vele verschillende manieren waarop je locatie onafhankelijk kunt werken. Je kunt werken als freelancer en elke maand een aantal opdrachten uitvoeren voor klanten. Soortgelijk kun je ook een eigen bedrijf hebben en deze zo structureren dat deze locatieonafhankelijk opereert. Een andere optie is dat je specifiek een baan zoekt die je vanuit huis kunt doen of aan je baas vraagt of het mogelijk is dat je vaker vanuit huis werkt in je huidige baan. Op deze manier heb je de stabiliteit van een kantoorbaan maar nog steeds de vrijheid om overal te werken.

Internet en locatie

Zoals ik al aangaf denken veel mensen, inclusief ikzelf, dat met dergelijk werk je lekker op het strand kunt gaan zitten en werken. Dit is een mooie droom maar vaak niet de realiteit. Ten eerste moet je nog steeds op een locatie zijn waar je snel internet hebt. Het is ontzettend belangrijk om snel internet te hebben. Als je vanuit huis werkt is het belangrijk om een zo goed mogelijk internet abonnement af te sluiten. Houd er hierbij rekening mee dat niet alleen downloadsnelheid belangrijk is. Ook upload snelheid is belangrijk.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel openbare plekken met goed internet waar je mogelijk kunt werken. Veel restaurants en cafés bijvoorbeeld hebben fantastisch internet. Tegelijkertijd is het natuurlijk wel een nadeel dat je op deze plekken geld moet uitgeven aan eten of drinken. Als je op zoek bent naar een mogelijkheid waar je geen geld hoeft uit te geven maar toch internet hebt in een publieke ruimte dan zijn bijvoorbeeld bibliotheken een goede optie. Ik werk persoonlijk vaak graag in een bibliotheek wanneer ik niet thuis werk. Nu is het natuurlijk niet onmogelijk om ergens buiten in de zon zelfs op het strand te werken.

Een van de opties is bijvoorbeeld om internet te kopen voor je mobiele telefoon een hotspot te creëren. Houd er wel rekening mee dat je je spullen goed zal moeten beschermen. Zeker als je op het strand in het zand werkt. Zand is niet goed voor een laptop.