Online marketing

De meest gemaakte fouten op Instagram

Wanneer je actief bent op social media dan kan Instagram marketing natuurlijk niet ontbreken op jouw lijstje. Op dit platform zijn waarschijnlijk jouw vrienden aanwezig, maar volg je ook influencers, bekende Nederlanders en andere personen binnen jouw kenniskring. Maar hoe maak je eigenlijk gebruik van Instagram en ben je er van bewust dat je wellicht fouten maakt met het gebruik van Instagram en het posten van afbeeldingen?

Wij, de social media specialisten van BuildSocial, vertellen je hier meer over de meest gemaakte fouten op Instagram en leggen je gelijk uit hoe jij deze kunt voorkomen! Zo ben je weer helemaal up to date!

Afbeeldingen in slechte kwaliteit

Het is nog steeds de meest gemaakte fout op Instagram, het gebruik van afbeeldingen met een slechte kwaliteit. Ook al heb je zoveel tijd gestoken in je post met de juiste verhouding in de afbeeldingen en daarbij een perfect aansluitende tekst, wanneer je afbeelding van slechte kwaliteit is slaat deze post alsnog niet aan. Het is ook vaak een groot irritatiepunt onder de gebruikers op Instagram. Een slechte afbeelding scoort nu eenmaal niet goed en tegenwoordig kun je zelfs met je smartphone hele mooie foto’s maken van goede kwaliteit. Gewoon doen dus en zorg ervoor je smartphone(camera) scherp is afgesteld.

Teveel of te weinig posten

Naast het gebruik van afbeeldingen met slechte kwaliteit is er nog een afknapper met Instagram marketing, namelijk te veel óf te weinig posten. Het is natuurlijk moeilijk om die afweging te maken of je te veel of te weinig post, maar kijk maar eens naar wat jouw volgers doen en wat je zelf prettig vindt. Niemand houdt er namelijk van om zijn/haar gehele tijdlijn vol te hebben staan met berichten van één persoon.

Meestal is 1x per dag posten echt meer dan voldoende en probeer je te houden aan minimaal 2 of 3 posts per week. Dan weet je zeker dat je goed zit!

Geen tijd om aan de slag te gaan te gaan met deze tips? Laat dan jouw Instagram marketing uitbesteden bij BuildSocial!