Communiceren met je doelgroep via digitale schermen

Reclame is in alle aspecten steeds meer aan de orde, we zien het in dit digitale tijdperk overal, open je social media kom je reclame tegen, ben je schoenen aan het shoppen online kom je reclame tegen, loop je door de stad kom je reclame tegen. Die laatste reclame komt meestal in de vorm van narrowcasting, en dat is precies wat nodig is om de juiste doelgroep aan te spreken voor reclame.
Wat moet ik me voorstellen bij narrowcasting?
Deze vorm van reclame zullen vooral in winkelgebieden voorkomen, we nemen als voorbeeld een winkelcentrum. Met een groot assortiment aan verschillende winkels is dit een geschikte plek. Je loopt langs de KPN shop en daar hangt een groot led scherm met reclame over de nieuwste Iphone, hier is je eerste benadering door narrowcasting. Reclame aanbieden door middel van led schermen of ook wel narrowcasting schermen genoemd. Deze borden hebben meestal korte en duidelijk aanbiedingen of call to actions gericht op een specifieke doelgroep. Bij een KPN winkel hangen dus schermen van de nieuwe smartphones of van wifi deals en bij een kledingzaak zul je borden tegenkomen van nieuwe soorten schoenen of de nieuwe collectie die binnen is. Narrowcasting is mogelijk door digital signage dat is de software die gebruikt wordt.
Belangrijke aspecten voor narrowcasting
Bij narrowcasting moet er rekening gehouden worden met veel verschillende factoren om de reclame zo goed mogelijk over te laten komen op de potentiƫle klant. Natuurlijk moet het grafisch in orde zijn want een slecht in elkaar gezette reclame zonder kleur of uitblinkende voorwerpen valt het niet op natuurlijk. Maar ook op technisch gebied komt er veel bij kijken, denk bijvoorbeeld aan de locatie waar je het scherm ophangt, achterin- of voorin de winkel? op ooghoogte of net daaronder? Voor de winkels waar wat meer zonlicht naar binnen schijnt is het van belang dat de zonnestralen niet op het scherm staan dit vermindert namelijk de zichtbaarheid van het scherm!