Geen categorie

Afval verwijderen

Wat voor soort bedrijf je ook aan het runnen bent, afval is één ding dat altijd wordt geproduceerd. Wanneer je bij je bakkersbedrijf hard aan het werken bent, produceer je afval. Ook de ICT specialist in het grote kantoor produceert afval. Dit zijn natuurlijk andere soorten afval, maar één ding heeft het met elkaar gemeen, het moet worden afgevoerd. Voor verschillende soorten afval zijn verschillende soorten prullenbakken bedacht. In deze blog wordt dieper ingegaan op de soorten prullenbakken en worden tips gegeven welke prullenbakken waar goed bij passen.

Soorten

We beginnen de uitleg bij de standaard bedrijfscontainer. Deze container kent veel verschillende maten. In deze container gaat bedrijfsafval, ook wel bekend als restafval. Dit restafval is vergelijkbaar met het vuil dat afkomstig is van huishoudelijke gebruiken. Kantoren winkels en diensten in deze richting produceren dit soort afval. Restafval is niet recyclebaar. Het is niet de bedoeling dat er glas, steenachtige materialen, grond, afval afkomstig van het slachten van dieren, autobanden, metaal en/of gevaarlijke stoffen in worden gedaan. Sommige van de bovengenoemde stoffen kunnen wel een tweede leven krijgen en vallen dus niet onder de noemer restafval. Gevaarlijke stoffen moeten vanzelfsprekend in een hele andere container. Als de ‘kleine’ afval container niet groot genoeg is kunt u ook gaan voor een grote rolcontainer. Het verschilt natuurlijk ook per locatie en soort bedrijf welke prullenbak nodig is.

Ondergrondse container

Wanneer u bedrijf in een andere sector dan kantoor, winkels en soortgelijke diensten valt is het verstandig om voor een andere soort container te gaan. Ondergrondse containers worden vaak ingezet bij campings. Deze containersoort kan heel groot zijn, tot wel 5m3. Dit betekent dat het legen niet al te vaak hoeft te gebeuren en dat de gebruikers van uw camping geen last hebben van een vrachtwagen die 1 keer per week het afval op komt halen. Bij een kleine container kan dit wel het geval zijn. Een rolcontainer huren gaat vaak samen met regelen van een ophaalregeling. Wanneer u weet dat er niet zo veel afval binnenkomt kunt u bijvoorbeeld ervoor kiezen dat het afval 1 keer per maand wordt opgehaald. Als er meer afval wordt gemaakt kan het verstandig zijn om te kiezen voor een periode van 1 keer per week. Er zijn uiteraard ook nog opties hier tussen in. Als u niet zeker weet welke soort container bij u en uw bedrijf past is het verstandig om hier eerst informatie over in te winnen. Op deze manier maakt u de juiste keuze.