Online marketing

Aan de slag met WordPress: een aantal tips

Tegenwoordig kun je vrij makkelijk een eigen website bouwen met online software. Eén van de bekendste websites waarmee je dit kunt doen is WordPress. Hiermee kun je eenvoudig een website in elkaar zetten zonder dat je per se kennis dient te hebben van HTML of CSS. Als beginnende WordPress gebruiker is het verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. In dit artikel vind je verschillende handige tips.

Verander de standaard gebruikersnaam

Vaak is de gebruikersnaam van een WordPress account ‘admin’. Aangezien dit voor een hoop WordPress accounts het geval is, is het erg onveilig om deze aan te houden. Zorg er dus voor dat je je gebruikersnaam zo snel mogelijk aanpast naar een gebruikersnaam naar keuze. 

Ruim het gedeelte met plugins op

Het komt vaak voor dat er op een websites plugins actief blijven die je eigenlijk niet nodig hebt. Dit is zonde; plugins verhogen namelijk de laadtijd van je website en kunnen er zelfs voor zorgen dat je website het helemaal niet meer doet. Probeer dus het aantal (actieve én inactieve) plugins te verminderen. 

Update je website

WordPress is in principe veilig, maar niet waterdicht. Zorg er dus voor dat je je website regelmatig update: plugins en thema’s kun je regelmatig updaten zodat deze veilig blijven, maar ook WordPress zelf zal af en toe een nieuwe update voor je klaar hebben staan. Verander verder je gebruikersnaam en/of wachtwoord regelmatig en zorg ervoor dat je wachtwoord niet te makkelijk is. 

Mocht je een nieuwe website willen maar heb je maar weinig verstand van computers of kun je er in principe wel mee overweg maar heb je liever wat hulp bij het opzetten van een nieuwe website, dan kun je beter een bureau inschakelen. Ook voor het marketinggedeelte kan het best zo zijn dat je wat extra hulp nodig hebt. Een website hebben staan is namelijk één ding, maar het is uiteraard ook van belang dat deze website marketingtechnisch in orde is. Online marketing bureau Stramark is hier bijvoorbeeld in gespecialiseerd. Stramark biedt verschillende diensten aan die jou kunnen helpen je website qua marketing naar een hoger niveau te tillen.