Webdesign
Online marketing

3 trends voor webdesign in 2020

Geen dag is hetzelfde op het internet. Zeker niet voor bedrijven met een website. De hedendaagse techniek ontwikkelt zich namelijk razendsnel. En ook het ontwerp van een webpagina is aan verschillende trends onderhevig. Ben jij graag in het bezit van een digitaal visitekaartje dat goed bij de tijd past? In deze blog delen de webdesigners van B&S Media de leukste trends van dit jaar. Lees mee! 

#1 – Leesbaar

Wie van memes houdt, is ze vast wel eens tegengekomen. De grappen over Comic Sans. Dat is natuurlijk niet voor niets: er zit namelijk een kern van waarheid in. Dit lettertype – en vele anderen met hem – is moeilijk te lezen. En toch zien we het nog regelmatig op bedrijfswebsites terugkomen. In het vakgebied van webdesign heerst de overeenstemming dat een tekst in de eerste plaats goed leesbaar moet zijn. Dat betekent: geen Comic Sans! 

#2 – Simpel

Bij het ontwerpen van een bedrijfswebsite heb je niets aan allerlei tierlantijntjes. Ze leiden de bezoeker alleen maar af bij het doen van een conversie. Daarnaast zorgen al die extra plug-ins en afbeeldingen voor een langere laadtijd. Helemaal niet gebruiksvriendelijk dus! In 2020 ligt de nadruk daarom – nog meer dan voorgaande jaren – op een simpel ingerichte website. Of zoals ze in vakjargon zeggen: K.I.S.S. Keep it simple, stupid!

#3 – Responsive

Als eigenaar van een website wil je natuurlijk dat iedereen hem in volle glorie kan zien. Je hebt er namelijk veel tijd, energie en geld in gestoken. Je wilt er nu jouw hele doelgroep mee kunnen bereiken. Dus niet alleen gebruikers, die achter een computer zitten. Maar ook snelle internetters op de mobiele telefoon of tablet. Ook zij komen op jouw website terecht om informatie op te zoeken. Om hen daarvan te voorzien – en om ze daarna te laten converteren -, is het belangrijk dat jouw website responsive is. 

De digitale wereld zit niet stil. De ontwikkelingen zijn continu in beweging en de trends volgen elkaar in een zeer rap tempo op. Toch heeft het zeker zin om je hierin te verdiepen. Om bezoekers te laten converteren wil je namelijk een moderne indruk bij ze achterlaten. Met de hierboven genoemde tips doe je zeker een stap in de goede richting. Veel succes!