Tips

100 procent uptime met een dedicated server Nederland

Heb jij een website en wil je de zekerheid dat deze altijd beschikbaar is, dan is een dedicated server Nederland een uitstekende manier om dit te realiseren. Deze server hangt in een datacentrum met glasvezelkabel en noodstroom en kan dus eigenlijk nooit uitvallen. Bovendien maak je dan gebruik van allerlei andere handige diensten van je host, zoals een back-up service en een veilige omgeving. Lees hier verder over de mogelijkheden met een dedicated server en de situatie waarin dit duidelijke voordelen biedt.

Wat is een dedicated server Nederland?

Een dedicated server is een server die alleen toegewijd is aan jouw website. In plaats van dat je dus een plekje huurt op een server, zoals bij shared hosting en cloud hosting het geval is, huur je een gehele server voor jezelf. De veiligheid en snelheid van je website worden zo niet door andere sites op dezelfde server beïnvloed, want je bent zelf verantwoordelijk voor wat er met jouw serverruimte gebeurt. Met een dedicated server Nederland word je door je host volledig in de watten gelegd en daarvoor betaal je natuurlijk ook.

Wanneer is een dedicated server handig?

Een dedicated server Nederland biedt je voornamelijk zekerheid. De zekerheid dat je data veilig is, dat je website snel is en dat deze altijd beschikbaar is. Dat zijn grote voordelen als je een website hebt waarmee je veel geld verdient en waarmee je veel bezoekers aantrekt. Een veilige en snelle website zorgt voor een langere dwell time en een lagere bounce rate. Daarnaast is er geen downtime, wat dus betekent dat je geen geld verliest. Voor kleinere en informatieve websites kan cloud hosting voldoende zijn, maar voor grote en winstgevende websites is een dedicated server Nederland zeker een oplossing.

Een dedicated server levert geld op

Als jij het goed doet en de juiste dedicated server Nederland aanschaft, dan zal je voor het geld dat je daarvoor betaalt ook winst maken. Want een snellere en veilige website scoort hoog bij de zoekmachines wat een beter resultaat oplevert voor je Google Ads campagnes en je ranking in de zoekresultaten. Daarnaast willen de bezoekers die je daarmee aantrekt ook op je website blijven en worden ze sneller klant. Dat komt doordat de gebruiksvriendelijkheid van je website verbetert en je de best mogelijke landingsplaats voor je bezoekers creëert. Wil je meer verkeer en een hogere conversieratio, dan bereik je dit met een een dergelijke server.

Wel of geen dedicated server kiezen?

Voordat je een dedicated server Nederland gaat huren is het belangrijk om je af te vragen of cloud hosting niet ook voldoende voor je is. Dit is aanzienlijk goedkoper en biedt je ook veel van de voordelen die een dedicated server ook kan geven. Als dat niet het geval is en je het extra geld graag betaalt voor de zekerheid die je ervoor terugkrijgt, is een dedicated server Nederland zeker een goede optie. Het enige wat je dan nog moet doen is een host vinden die jou de diensten aanbiedt die je nodig hebt. Hulp nodig bij het maken van uw keuze? De specialisten van Snel.com  helpen u graag verder.